Apple muffins with crumble topping
16:11
Hello!
Fall, one of my favorite seasons of the year, has finally arrived! It is now the perfect time to light up some scented candles and sit by the fire with a fluffy blanket while drinking some hot chocolate.
In this fall spirit, I decided to share with you a recipe that I really like of apple and cinnamon muffins.
Olá!
O outono, uma das minhas estações do ano favoritas, finalmente chegou! É, agora, a altura perfeita para acendermos umas velas perfumadas e sentarmo-nos junto à lareira com um cobertor quentinho, enquanto bebemos chocolate quente.
Neste espírito, decidi partilhar uma receita, que adoro, de muffins de maçã e canela.
What you are going to need...
...for the muffins
...for the crumble
Directions...
Step 1: to make the crumble, mix the flour, the brown sugar and the butter together / para fazeres o crumble, mistura a farinha, o açúcar mascavado e a manteiga.
Step 2: in a bowl, stir together the flour, the baking powder, the cinnamon and the sugar / numa taça, mistura a farinha, o fermento em pó, a canela e o açúcar.
Step 3: peal and cut the apples into small pieces / descasca e corta as maçãs em pedaços pequenos.
Step 4: in a different mixing bowl, whisk the eggs, the butter and the milk and then add the apples / numa taça diferente, bate os ovos, a manteiga e o leite e depois adiciona as maçãs.
Step 5: after that, add the mixture made on step 2 and mix it all together / adiciona a esta mistura a do passo 2 e mistura tudo.
Step 6: place this mixture in a muffin pan and add the crumble on top of each muffin / coloca esta mistura numa forma para muffins e o crumble no topo de cada muffin.
Step 7: bake the muffins in a pre-heated oven at 180 ºC, until the crumble has a golden colour / cozinha os muffins num forno pré-aquecido a 180 ºC, até o crumble ter uma cor dourada.
Hope you liked this post! Let us know in the comments if you try this recipe!
Mariana xx
What you are going to need...
...for the muffins
- 2 big apples;
- 200g of brown sugar;
- 200g of flour;
- 1 tea spoon of baking powder;
- 1 tea spoon of cinnamon;
- 2 eggs;
- 100 mL of milk;
- 100g of butter.
- 200g of brown sugar;
- 200g of flour;
- 1 tea spoon of baking powder;
- 1 tea spoon of cinnamon;
- 2 eggs;
- 100 mL of milk;
- 100g of butter.
- 2 maçãs grandes;
- 200g de açúcar mascavado;
- 200g de farinha;
- 1 colher de chá de fermento em pó;
- 1 colher de chá de canela;
- 2 ovos;
- 100 mL de leite;
- 100g de manteiga.
- 200g de açúcar mascavado;
- 200g de farinha;
- 1 colher de chá de fermento em pó;
- 1 colher de chá de canela;
- 2 ovos;
- 100 mL de leite;
- 100g de manteiga.
...for the crumble
- 50g of flour;
- 20g of brown sugar;
- 38g of butter.
- 20g of brown sugar;
- 38g of butter.
- 50g de farinha;
- 20g de açúcar mascavado;
- 38g de manteiga.
- 20g de açúcar mascavado;
- 38g de manteiga.
Directions...
Step 1: to make the crumble, mix the flour, the brown sugar and the butter together / para fazeres o crumble, mistura a farinha, o açúcar mascavado e a manteiga.
Step 2: in a bowl, stir together the flour, the baking powder, the cinnamon and the sugar / numa taça, mistura a farinha, o fermento em pó, a canela e o açúcar.
Step 3: peal and cut the apples into small pieces / descasca e corta as maçãs em pedaços pequenos.
Step 4: in a different mixing bowl, whisk the eggs, the butter and the milk and then add the apples / numa taça diferente, bate os ovos, a manteiga e o leite e depois adiciona as maçãs.
Step 5: after that, add the mixture made on step 2 and mix it all together / adiciona a esta mistura a do passo 2 e mistura tudo.
Step 6: place this mixture in a muffin pan and add the crumble on top of each muffin / coloca esta mistura numa forma para muffins e o crumble no topo de cada muffin.
Step 7: bake the muffins in a pre-heated oven at 180 ºC, until the crumble has a golden colour / cozinha os muffins num forno pré-aquecido a 180 ºC, até o crumble ter uma cor dourada.
Hope you liked this post! Let us know in the comments if you try this recipe!
Mariana xx
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